Operationele kwekerij met diverse bebouwing ter overname

Operationele kwekerij met diverse bebouwing ter overname

Omschrijving


Unieke mogelijkheid om een lopend bedrijf in de Algarve over te nemen. Bestaande uit twee percelen met kassenbouw en veel mogelijkheden voor uitbreiding en extra bebouwing. Uitstekend gelegen tussen Algoz en Silves, op een eigen bergtop, waardoor er rondom geweldige uitzichten zijn.

In de huidige opzet hebben we te maken met 2 grote percelen met een woonbestemming, professionele kassen, bedrijfsmiddelen, machines, twee bestaande ruïnes en een personeelswoning. Allen voorzien van de nodige faciliteiten.

Hier kunt u een eigen agrarisch bedrijf met hoofdwoning vestigen, een agriturismo starten of meerdere huizen bouwen tot 600m2 totaal. Silves is bij uitstek een gemeente die open staat voor herontwikkeling van het buitengebied.

De percelen zijn aangrenzend en de ruïnes staan direct naast elkaar waardoor u meer mogelijkheden voor bouw ontwikkeling heeft. Zo kunt u op deze plek sowieso twee huizen terugbouwen, maar u kunt er ook voor kiezen om 1 grote villa te bouwen.

Met een project kunt u mogelijk ook een klein condominium bouwen, tot een totaal aantal van 600m2 woonoppervlak.

Het huidige bedrijf is een kwekerij van succulente, maar daarvoor was het een zacht fruit kwekerij. Denk aan frambozen, aardbeien en bramen.

Perceel 1
Het grootste perceel is 21.120 M2 groot. Er staat nu een ruïne van 88 M2 welke staat geregistreerd als een 2 slaapkamer woning met woonvergunning. Op dit perceel bevinden zich ook de kasssen van maar liefst 6000m2 en 4000m2.

Dit zijn van professionele kassen met een hoogwaardig aluminium frame en hebben een hoogte van 4 meter, waardoor je zelfs met machines binnen eenvoudig kan manoeuvreren. Beide kassen zijn nu slechts 11 jaar oud en heeft een nieuwwaarde van minimaal € 250.000.

Perceel 2
Het tweede perceel is 600m2 groot en er staat nu een ruïne van 70 m2 welke staat geregistreerd als een 1 slaapkamer woning. De ruïne is dus aangrenzend aan de ruïne van Perceel 1. Dat geeft veel mogelijkheden voor de herbouw van een luxe woning op deze locatie.

Door de verhoogde ligging ten opzichte van de directe omgeving heeft u vanaf deze locatie geweldig vrije uitzichten rondom.

Arbeiderswoning
Op het terrein bevindt zich een derde woning, dit is een houten constructiedie in Portugal een ‘Apoio’ wordt genoemd. Hier wonen de werknemers die in de kwekerij werken. Het is een geregistreerde 2 slaapkamer woning, van 70 m2, compleet met keuken en badkamer.

Het landgoed heeft de beschikking over voldoende water via twee verschillende watersystemen. De basis is een waterput (met vergunning) die het gehele jaar door water geeft, ook in de droge zomermaanden. Daarnaast is er een ondergronds waterbassin (cisterna) met een capaciteit van 20.000 liter.

Bedrijfsmiddelen
Het huidige bedrijf is kwekerij van succulenten en heeft daarom dan ook de beschikking over een aantal bedrijfsmiddelen. Alles komt ter beschikking van de nieuwe eigenaar, dus u kunt direct met het bedrijf doorgaan als u dat wenst. Zaken die bij de bedrijfsmiddelen horen zijn:

- Kweekmaterialen
- Stellingkasten
- Golfkar
- Gereedschappen
- Koelcel

Wenst u meer informatie of een (virtuele) bezichtiging neem dan contact met ons op via 010-4973311 of info@divine-home.nl.

Kenmerken

Rubriek

Onroerend goed

Geplaatst op

07 maart 2023

Prijsstelling

Vaste prijs

€ 595000

Levermogelijkheden

N.v.t.

Type

Aangeboden

Naam

Divine Home

Postcode

2908 LP

Plaats

Capelle aan den IJssel

Meer van deze aanbieder


Vandaag op Goedemorgen Nieuws...


paprika

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!